Garderoba foto

Nadchodzi wyczekiwana od tradycyjna wiosna. Więc nie tylko nadzieja na spędzenie paru zbędnych kilogramów, ale jeszcze na wymianę naszych stylów żywieniowych. Cieplejsza aura skłania nas bowiem do porzucenia ciężkostrawnej diety opartej na mięsie i nabiale i skorzystania ze zdrowia, jakie przekazują nam sałatki.

Witaminy Sałatki stanowią dużą bombę witaminową. Dostarczają nam one każdych składników potrzebnych do poprawnego funkcjonowania systemu. Polacy wciąż ale są pasję do chętniejszego sięgania po artykuły pochodzenia zwierzęcego. Stąd naprawdę wiele wśród naszych rodaków schorzeń układu krążenia. Choroba wieńcowa, miażdżyca oraz nadciśnienie są wciąż jedną z głównych przyczyn zgonów w podeszłym wieku. Częstsze jedzenie sałatek i minimalizacja artykułów pochodzenia zwierzęcego zmniejszają ryzyko wysoko wymienionych schorzeń.

Lekkostrawność Warzywa są o wiele dużo delikatne niż mięso i nabiał. Mniej zalegają w kontekście pokarmowym, dzięki czemu po ich użytkowaniu czujemy się lepiej. Warzywa posiadają odczyn zasadowy w przeciwieństwie do produktów mięsnych. Dzięki owemu nie robią one wywiadów ze zgagą i nadkwasotą. Dieta oparta na spożywaniu sałatek jest to młodsza i wygodniejsza dla swego organizmu pokarmowego.

Łatwość przygotowania Przygotowywanie sałatek nie nie jest skomplikowane, szczególnie, jeżeli posiadamy wystarczającym sprzętem. Szatkownica do warzyw elektryczna sprawi, że wymyślimy je wyjątkowo szybko. Wystarczy tylko wybrać warzywa, z których zależymy osiągnąć sałatkę, poszatkować je przy pomocy maszyny, wymieszać i skropić wyciągiem z cytryny. W ciągu paru sekund mamy wartościowy i kaloryczny posiłek.

Kaloryczność Zanim nadejdą jasne i letnie dni, warto zrzucić nieco tkanki tłuszczowej nagromadzonej podczas zimy. Najlepszym sposobem, by osiągnąć wymarzoną sylwetkę, jest wejście na dietę opartą na warzywach i sałatkach. Szybko przekonasz się, że potrafi stanowić ona o moc smaczniejsza z starych polskich problemów i schabowych. Co znacznie, żeby przygotować pyszną sałatkę, nie trzeba być szefem kuchni. Wystarczy inwencja i wyobraźnia. To dopiero od nas zależy, z jakich składników stworzymy naszą pyszną i silną sałatkę.