Jedzenie emocjonalne

Ostatnio mieliśmy Walentynki, dlatego postanowiłem, że wykonam pewnego rodzaju atrakcję dla mojej dziewczyny. W skrótach miałem dwudaniowy obiad i deser podany w otoczeniu wina i świeczek zapachowych ze zwykłego marketu budowlanego. Doskonały pomysł - przegrzebki. Bardzo wartościowe danie, ale i trudne w wykonaniu, ponieważ małże trzeba umieć dobrze usmażyć, aby wyciągnąć spośród nich wykonuję smaku.

Niestety kucharz ze mnie jest dość mierny. W prawdzie mógłbym powiedzieć, że początkujący, gdyż to istniałoby około prawdy. Odkrył w internecie przepis na dalekie sandżaki. Niestety był problem ze zrozumienie połowy tekstu, gdyż wszystko było zapisane po angielsku! No, jednakże nie poddałem się, wrzuciłem wszystko w tłumacza i przechodzimy na żywioł, zgodnie z intuicją kucharza (której wiadomo nie mam). Postanowiłem, że udzielę te małże w otoczeniu warzyw. Jednakże zapomniałem, że trzeba te warzywa najpierw zdjąć i pokroić. Zakładałem się stresować, bo etapu było coraz mniej i ja byłem znacznie w tłu. Zaczynam kroić warzywa, pech nie chciał, że trafiłem na prosty palec... No, a jak istotny mężczyzna nie dałem za wygraną. Natrafiłem na plan - szatkownica do warzyw. Wtedy istniał właściwie strzał w dziesiątkę. Nie nieco, że zaoszczędziłem kilka minut na krojeniu to także nie musiałem bać się o własne życie przy użyciu szatkownicy. Jeżeli to suma istniałoby obecnie gotowe nałożył na masełko przegrzebki. Wszystko usmażyło się oczywiście oczywiście kiedy na obrazie ze części internetowej, na jakiej znalazłem przepis. Jednak zapomniałem, że posiadał przygotować jeszcze zupę. Szybko skoczyłem do bliskiego sklepu po żurek w słoiku i wylałem go do garnka a następnie tylko doprawiłem. Na deser był zrobione już wcześniej w zamrażarce lody własnego wyrobu. Dobrze, że zmotywowałem się żeby to przygotować dzień wcześniej, bo nie zdążyłbym już z niczym. Trzeba przyznać - ostatnie chwila chwili, które zaoszczędziła mi szatkownica do warzyw uratowało mój dwudaniowy obiad. Kobieta była zaczęta i doskonała podziwu dla moich umiejętności kulinarnych.