Krajalnica na korbke

W interesach zaś w gospodarstwach domowych bardzo często odwiedza potrzeba pokrojenia czegoś w podobne, cienkie plastry. Dotyczy to przede wszystkim wędlin, serów i pieczywa, jednak daje się, że krajalnica jest wykorzystywana jeszcze do własnych celów, na dowód do cięcia warzyw lub produktów, gdy musimy ich w istot cienkich plasterków.

W współzależności z tego, co zamierzam kroić na krajalnicy, jest ona zaopatrzona w specjalne ostrze - gładkie lub ząbkowane. Ząbkowane dane jest do krojenia pieczywa, co pozwoli łatwo "wgryźć się" w jego grupę i wydaje równe kromki, nawet przy krojeniu miękkiego, świeżego pieczywa. Z kolei jeśli idzie o wędliny czy sery, chce nam szczególnie na drobnych, równych plastrach, które kroi się łatwo i bez dodatkowego wysiłku. Do ostatniego projektu używamy krajalnicy z gładką, a bardzo wrażliwą krawędzią, która idealnie radzi sobie z pewnymi, kiedy a daleko dobrymi wędlinami i serami.

Krajalnica Maga 310p to konkretna maszyna do cięcia, polecana szczególnie do lokali gastronomicznych oraz do sklepów. Jest chwalona przez producenta ze względu na własną wielką odporność oraz łatwość obsługi. Dzięki tym stronom każdy, po wstępnym przeszkoleniu z obszaru bezpieczeństwa i higieny pracy, może podejść do pracy z krajalnicą i oferować naszym klientom wędliny lub sery pokrojone w ścisłe plastry. Krajalnice dobrych właściwości pozwolą na szybkie uporanie się z pokrojeniem sporej kwot wędlin czy serów, przy małym koszcie książce i grup pracownika. Taka krajalnica w zakładzie pozwala znacznie zaoszczędzić czas, jaki wtedy wykorzystywano na krojenie artykułów na plasterki. Dodatkowo, krajalnice dzięki regulowanemu zakresowi grubości plastra, pozwalają odkroić gruby, równy plaster, bądź pokroić wędlinę na cieniutkie, niemal przezroczyste plasterki, jak ostatnie stanowi proszone na przykład w wypadku szynek surowych, które jada się wyłącznie w plasterkach grubości bibułki.