Krajalnica spiralna

Krajalnica do sera to narzędzie gastronomiczne używane zarówno w pozycjach restauracyjnych kiedy i sklepach spożywczych. W części firmy przyjmują się na zakup urządzenia dostarczającego do cięcia sera oraz wędlin. Należy jednakże pamiętać, że krajalnica do sera powinna mieć teflonowe ostrze zapobiegające łączeniu się plastrów sera do noża.

Gdzie spotkamy krajalnicę? Krajalnice stosowane w tematach gastronomicznych takich jak restauracje, firmy cateringowe, zakłady zbiorowego żywienia ukazują się znacznie większą efektywnością niż urządzenia dane do pozycji w składzie, gdzie używane są również do cięcia mniejszych liczbie towarów. Wyjątkiem są hipermarkety, gdzie sery krojone są nie właśnie na życzenie klienta, lecz także oferowane w całości krojonej na terenach samoobsługowych.

Krajalnice do sera Krajalnica do sera powinna zapewniać prostotę i sprawność pracy dzięki ostrym nożom oraz umożliwiać krojenie grawitacyjne, podczas którego gotowe plasterki zbierają się w z głowy danym miejscu. Jeżeli krojony produkt planuje żyć ładowany w celu dalszej sprzedaży możemy ustawić ilość potrzebnych plastrów, która będzie wydzielana przez danie. Istnieje zatem możliwość posiadana przez urządzenia automatyczne. Końcówkę produktu oraz możemy wygodnie kroić przebywając w niniejszym projektu nasadkę dociskową dołączoną do urządzenia. Zakres regulacji grubości krojonych plastrów ma od 0 do 28 mm. Wymiary ostrza wynoszą zwykle 250 do 300 mm. Szczególnie ważne jest też zapewnienie bezpieczeństwa pracy klienta i uniknięcie nadmiernego obciążenia pracownika, by nie powodować nadmiernego zmęczenia spowodowanego długim czasem obsługiwania urządzenia. Krajalnice do sera w grupy przygotowane są z aluminium - czynniki będące relacja z artykułami żywnościowymi z eloksalowanego aluminium, a podstawa z aluminium lakierowanego. Dzięki temu są one naturalniejsze, ale jeszcze zapewniają użytkownikowi stabilność podczas pracy.