Maszyna do szprycowania miesa

Kotleciarka Maga jest prasą do ciała, jakiej projektem jest rozbicie kawałków mięsa na plastry o danej grubości (w relacje z potrzeb, na wszelkiej szerokości rozgniecenie jest taką tąż grubość). Praca urządzenia przyspiesza i umożliwia proces przygotowania kotletów, zachowując przy tym świeżość, kruchość, soczystość oraz wagę mięsa. Skutek ten gwarantują zespoły specjalnie ukształtowanych noży ze pewni nierdzewnej, wykonujące precyzyjne nacinanie mięsa, spiralnie rozlokowane na wałkach obrotowych.

pakowanie żywnościPakowanie próżniowe żywności – na czym polega i jakie są tego korzyści? - Artykuły - Baza wiedzy - Polkas - Kasy fiskalne, wagi Kraków

Prasa do kotletów znajduje wykorzystanie w terenach gastronomicznych oraz sklepach, gdzie w możliwości można odnaleźć mięso wołowe w strukturze zawijanych zrazów, bitek i befsztyków; mięso wieprzowe rozbite na kotlety schabowe, zawijańce, zrazy wieprzowe, steki, sznycle; mięso drobiowe skończone na de Volaille; porcje grillowe. Kotleciarka umożliwia przygotowanie ogromnej dawek rozbitych plastrów w procesu niedługiego okresu czasu - ok. 800 części w ciągu godziny, przy czym ciało nie zapewne żyć mrożone, ani nie może powodować kości. Obsługa maszyny jest dużo prosta, dzięki zastosowanym przez producenta Maga będących rozwiązań - półautomatyczne sterowanie, rozgraniczenie przestrzeni roboczej od operacyjnej w sensie zapewnienia ochrony zdrowia osób obsługujących (zabezpieczenie dostępu do określeni), zmiany konstrukcyjne, mające prestiż na obniżone o 45% zużycie energii, zmniejszenie czynności dopasowujących się na całość cyklu rozgniatania (skrócony godzina pracy), polerowana obudowa o stałych kształtach ułatwia czyszczenie (elementy prasy winnym być czyszczone i suszone po każdym związku z żywnością; zabronione jest czyszczenie całej maszyny strumieniem wody). Cicha praca samego urządzenia oraz przekładni olejowej to możliwe atuty maszyny. Kotleciarka spełnia wszystkie normy (CE, Dyr. 2006/42/WE, oraz EN 60204-1:2010 - bezpieczeństwo elektryczne). Zalety kotleciarki Maga zostały docenione przez użytkowników i jurorów Międzynarodowych Targów w Odróżnieniu (odznaczenie złotym medalem). Maga, jako producent urządzeń do przemysłu spożywczego, umieszczając się na myśli oraz doświadczeniu zdobywanym od 1990 roku odkłada na jakość, prostotę, inteligencję rozwiązań, moc i szeroką wydajność. Firma sukcesywnie zwiększa swoją ofertę o nowe maszyny: szatkownice, krajalnice, maszyny do mielenia mięsa, tzw. wilki.