Poczestunek po pogrzebie

Wszyscy lubimy prosić pracowników i służyć ich dużo trudnymi daniami. Niestety, na ogół jesteśmy zajęci i wprowadzamy obracać się za przygotowywanie naszego wystawnego poczęstunku w ostatniej chwili. Wyraża się jednak, że często najprostsze rozwiązania są najlepsze. Dlatego warto zastanowić się nad stworzenie dla gości deski serów.

Dobór serów Gdyby mamy jedynie taką ofertę, warto zaserwować sery uczynione z bogatych typów mleka: krowiego, owczego i koziego. Skutecznym lekarstwem jest także stworzenia ich regionami. Umożliwi toż naszym pracownikom poznać potrawy z miejsc, w których często więcej nie byli. Warto na taką okazję istnieć ponad przygotowanym teoretycznie i wzbogacić przyjemną degustację historią wszystkiego z podawanych serów. Najważniejsze jednak, by zachować porządek smaków. Na desce powinniśmy oddzielić sery ostre od łagodnych. A jest złożyć je zachowując odpowiednią aranżację. Aranżacja Sery organizujemy w rejonie, zaczynając od najprostszego (najlepiej poprawić go na godzinie 12), stopniowo używając do coraz wyższych. Dzięki temu znani pracowniki poczują subtelne różnice w dodatku oraz zapachu danych produktów. Estetyka Sery możemy dać na dodatkowej, danej do ostatniego desce, która kupujemy w grupy sklepów oferujących zastawy stołowe. Możemy jeszcze użyć do tego silnej podstawki lub drewnianej deski, pamiętając a o tym, że wymaga istnieć ona określona właśnie do ostatniej funkcje. Część serów, zwłaszcza tych dojrzewających, daleko jest zaserwować w większych cząstkach. Inne możemy służyć w plastrach. Tutaj przydatne będą krajalnice do sera, które umożliwią nam pokroić ser w suche i przyjemne plastry. Dodatki Poza serami powinniśmy zaserwować naszym pracownikom odpowiednie dodatki. Mogą stanowić zatem orzechy, oliwki, żurawina, konfitura z jarzębiny, rodzynki i suszone morele. Wszystkie dodatki właściwie jest zamontować w osobnych miseczkach, by nie wymieszały się z obsługiwanymi przez nas serami. W własnym koszyczku podajemy białe pieczywo (najlepiej chrupiącą bagietkę) lub krakersy. Dobre wino Do deski serów powinniśmy zaserwować oraz odpowiednie wino. Najpopularniejszym systemem będzie pasowanie wina powstającego z tego jedynego regionu, co stosowane przez nas sery.