Pos graduacao em gastronomia na italia

Program pos gastronomia to program sprzedaży kelnerskiej, który daje prowadzenie funkcjonalnej i mocnej gospodarki magazynowej restauracji, barów czy ogólnie mówiąc przedsiębiorstw gastronomicznych. Aplikacja ta wzmacnia się o dokumenty magazynowe oraz materiały ze sprzedaży.

 

W relacji od rodzaju prace możliwa jest wszelka centralizacja wprowadzanych danych, lecz i dokładnie w odrębnych lokalach. Prosto z magazynu do domów dostarczane są informacje: o produktach, jakim może mieć, o organizacji lokalu, i o cenach skupu i zbytu.
Przekonując się zebranymi w podstawie danych dokumentami, program wykonuje odpowiednie kalkulacje cen składników potraw, oblicza marże, oraz zapotrzebowanie na surowce.
Dane dokonane przez pos gastronomia są podstawą ewidencji cen zakupu produktów gastronomicznych, wykonywa on rzadko pewnego sposobu księgowość przedsiębiorstwa gastronomicznego.

Program ma wiele przydatnych funkcji m.in. :

posiada procesor fakturujący,
prezentuje zużycie surowców gastronomicznych na zasadzie dokumentów magazynowych,
wylicza ceny potraw według rzeczywistych kosztów zakupu składników,
mówi o przekroczonym stanie magazynu,
informuje o składnikach brakujących do zrealizowania potraw,
prowadzi dziennik pracy każdego kelnera, jego zakupy,
tworzy raporty produkcji dziennej itp.

Wielką wartością programu pos gastronomia istnieje okazję synchronizacji komputera i kas fiskalnych, na których widziana jest sprzedaż. Dzięki temu prawdopodobne jest wykonanie, skomputeryzowanego systemu rozliczania zacząwszy od dostaw surowców aż do sprzedaży gotowych potraw. Program wykorzystuje dwukierunkową komunikację z kasami. Z jakiejś strony nadaje do kas wiedze o produktach, kelnerach, z kolejnej części czerpie z kas fiskalnych dane o sprzedaży potraw, napojów, obrocie całej kasy oraz personelu. Po zaprogramowaniu przez serwis, kasy nie chcą od obsługi żadnej fachowej wiedzy, a całość wymiany informacji kierowana stanowi w szkoła automatyczny. Umożliwia realizację zamówień i sprzedaży w bardzo podatny, i zarazem odpowiedni rozwiązanie, za pomocą ekranu dotykowego. Kelnerzy i barmani, poprzez takie podejście, nie tracą czasu na zbędne czynności, i całą uwagę mogą skupić na obsłudze klienta.