Sprzet kuchenny miele

Prowadząc restaurację kuchnia powinna stanowić urządzona w długą suma profesjonalnego sprzętu, który usprawni oraz przyspieszy pracę pracowników. Zakup odpowiednich urządzeń zależy a w znaczącej skali od zapotrzebowania czy rodzaju menu.

W moc restauracjach oferujących staropolskie menu konieczne są szatkownice do kapusty, ponieważ warzywo zatem jest elementem wielu tradycyjnych polskich dań. W małych firmach cateringowych lub małych restauracjach zazwyczaj zbiera się ta mała, ręczna, zwykła szatkownica, zrobiona z plastiku albo drewna, dzięki jakiej można jeszcze przygotować inne warzywa, jak np. ogórki czy marchewkę, z jakich najczęściej robi się m.in. świeże surówki. Przy większym zapotrzebowaniu konieczny jest sprzęt innego typu, z wbudowanym silnikiem i zachęcany elektrycznie. Nadaje się i zwłaszcza w niewielkich zakładach przetwórczych czy gospodarstwach rolnych.

Taka szatkownica jest wysoce wytrzymałym sprzętem o doskonałej klasie, która reguluje się i prostą obsługą. Sprzęt ten skupia się m.in. z silnika, metalowego bębna czy korpusu oraz małej rynny, po której gromadzi się poszatkowana kapusta. Najbardziej istotną stroną są noże zrobione ze określeni nierdzewnej, które mogą wykonywać przez długi okres czasu. Szatkownica pewno stanowić zaopatrzona na żądanie w inne dodatkowe elementy, jak np. świder, który pomoże przeciąć główkę kapusty na pół i zachowa pracy ręcznej. W relacji z potrzeb można też zakupić przystawkę, która da szatkowanie na plasterki innych warzyw, uchwyt wraz z kołami, dzięki którym można łatwo przesuwać sprzęt czy dodatkowe tarcze. Tarcze mają nacisk na sposób cięcia - potrafią więc być ograniczone kawałki, wióry albo plastry. Jeśli jednak potrzebna nam jest właśnie szatkowana kapusta, tradycyjna tarcza w zupełności nam wystarczy.