Sprzet sluzacy do rozdrabniania niezamrozonego miesa

Mięso stanowi jeden z najważniejszych składników ludzkiej diety. Jest niezbędne do produkcji wędlin, jak również przyrządzania przeróżnych dań mięsnych. Gdy obsługujemy na co dzień dużą grupę osób, to na pewno przyda się przyrząd gastronomiczny zwany “wilk”, czyli maszynka do mielenia mięsa. Jest to sprzęt służący do rozdrabniania niezamrożonego mięsa.

Maszyna posiada szereg zabezpieczeń, których zadaniem jest zachowanie bezpieczeństwa podczas pracy, jak i dbałość o ludzkie zdrowie. Dlatego nie ma możliwości, by jakaś cześć przyrządu do mielenia mięsa mogła pokryć się rdzą, która jest szkodliwa dla człowieka. Wszystkie elementy przyrządu mające kontakt z produktem wykonane są ze stali nierdzewnej, bądź kwasoodpornej. W skład maszyny wchodzi spawany korpus, napęd posiadający przekładnię i silnik elektryczny, gardziel z korytem posiadający ślimak i elementy tnące i kosz załadunkowy. Taki sprzęt sprawdzi się znakomicie w restauracjach, stołówkach, oraz w każdym innym lokalu żywienia zbiorowego. Wilk maszynka do mielenia mięsa może być także wykorzystana w mniejszych,lub średnich zakładach przetwórstwa mięsnego, jak również w sklepach. Może naleźć też praktyczne zastosowanie w gospodarstwach domowych, w których wykonuje się dużo wyrobów z mięsa, lub rozdrabnia się mięso przeznaczone na dania obiadowe. Maszynka do mielenia mięsa sprawdzi się w gospodarstwach agroturystycznych, gdzie postawiono na własne wyroby. Jak również w tych domach, w których odbywa się chów zwierząt na własny użytek. Co sprawia, że dość często trzeba mielić spore ilości mięsa, a szczególnie przy większej liczebności rodziny. Dzięki przyrządowi jakim jest wilk maszynka do mielenia mięsa można w prosty i szybki sposób zmielić mięso oszczędzając czas i siły. Użycie tradycyjnej maszynki powoduje obciążenie fizyczne, gdyż wymaga nakładu energii. Poza tym jest to urządzenie solidne i trwałe, które bez zakłóceń popracuje wiele lat. Na dodatek wilk obdarzony jest długą gwarancją. Dodatkowym plusem jest to, że jest to maszyna łatwa do utrzymania w czystości, gdyż jej zespół mielący daje się zdemontować. A więc sprzęt ten spełnia wysokie standardy w zakresie higieny, jak i bezpieczeństwa. Poza tym posiada nie tylko wysoką jakość, ale również wielką wydajność, gdyż może pracować nieustannie. Wymaga jedynie co kilkanaście godzin niewielkiego przeglądu i konserwacji.


POLKAS
Pasternik 94, 31-354 Kraków
12 634 05 44
http://www.polkas.pl